Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerp marktanalysebesluit 24-uurs zakelijke post

Wat staat er in het besluit?

PostNL moet aan andere postvervoerbedrijven toegang geven tot zijn sorteer- en bezorgnetwerk. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in haar ontwerp marktanalysebesluit 24-uurs zakelijke post. Door die toegang kunnen ook regionaal opererende postvervoerbedrijven landelijke bezorging van 24-uurs partijenpost aanbieden aan bedrijven die post willen versturen. Deze bedrijven kunnen daardoor kiezen uit meerdere postvervoerbedrijven voor het versturen van hun 24-uurs partijenpost. Die concurrentie zorgt voor betere service tegen lagere prijzen, waar uiteindelijk ook de consument van profiteert.

Wat is de status van het besluit?

Iedereen die belang heeft bij dit besluit kan uiterlijk tot en met 21 juli 2016 een reactie geven. Met die reacties bekijkt ACM of er nog iets moet veranderen aan het besluit. Daarna gaat het besluit in het najaar van 2016 in.

Wie mag reageren?

ACM is in het bijzonder geïnteresseerd in reacties van postvervoerbedrijven, maar alle belanghebbenden mogen reageren.

Hoe kan ik reageren?

Wij ontvangen graag uw reactie per post of per e-mail, onder vermelding van ‘Ontwerp marktanalysebesluit 24-uurs zakelijke post.

Per e-mail: Post-MA [at] acm [punt] nl (Post-MA[at]acm[dot]nl)

Per post:

Autoriteit Consument & Markt
t.a.v. Directie Telecom, Vervoer en Post
Postbus 16326
2500 BH Den Haag;

Vertrouwelijke gegevens

Bij uw reactie verzoekt ACM u aan te geven welke gegevens vertrouwelijk zijn. Als u vindt dat gegevens vertrouwelijk zijn dan moet u uitleggen waarom dat zo is.

Ook moet u dan zowel een vertrouwelijke als een openbare versie van uw reactie opsturen.

Mondelinge toelichting

Als u uw reactie nog mondeling wilt toelichten dan kunt u dit laten weten via: Post-MA [at] acm [punt] nl (Post-MA[at]acm[dot]nl).

Wat doet ACM met de reacties?

Na 21 juli 2016 zal ACM alle reacties beoordelen. Daarna zal ACM een definitief besluit nemen.

 

Documenten

Ontwerp marktanalysebesluit 24-uurs zakelijke post (PDF - 1.73 MB)