Autoriteit Consument & Markt

Actueel

 • 18Dec

  Toezeggingsbesluit ECT over planningscriteria binnenvaartschepen definitief

  De Autoriteit Consument & Markt accepteert de toezegging van Europe Container Terminals (ECT). De toezegging gaat over de planningscriteria van binnenvaartschepen die containers vervoeren tussen ECT’s diepzeeterminals in de Rotterdamse haven en het achterland.

 • 17Dec

  Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics mogen fuseren

  ACM keurt fusie Bergman Clinics en NL Healthcare Clinics goed. Fusie heeft geen negatieve gevolgen voor keuzemogelijkheden patiënten. Zorgverzekeraars blijven mogelijkheden houden om zorg in te kopen tegen een goede prijs-kwaliteit.

 • 17Dec

  PostNL bezorgde brieven in 2017 op tijd

  PostNL heeft in 2017 voldaan aan de wettelijke eis om minimaal 95% van de brieven de volgende werkdag te bezorgen: 95,4% van de normale brievenbuspost en 97,1% van de rouwpost en medische post werd op tijd bezorgd.

 • 13Dec

  Loodsgeldtarieven dalen in 2019

  De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft het voorstel van de Nederlandse Loodsencorporatie goedgekeurd om de loodsgeldtarieven voor 2019 met bijna 2% te laten dalen ten opzichte van vorig jaar.

 • 13Dec

  Gedragsregels advocaten mogen opkomst online platforms advocaten niet belemmeren

  Advocaten mogen ieder redelijk bedrag betalen aan vergelijkingswebsites voor het binnenhalen van een opdracht. Dat blijkt uit de nieuwe toelichting op de gedragsregels van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Alle nieuwsberichten