Webwinkels

Regels voor webwinkels

Gaat u een webwinkel beginnen? Of bent u misschien al bezig? Dan is het goed om te weten dat er voor webwinkels wettelijke regels gelden. Op deze website leest u wat de belangrijkste regels zijn voor webwinkels die producten of diensten verkopen aan consumenten. En hoe de Autoriteit Consument & Markt deze regels uitlegt. Hierbij hoort ook de uitleg over de regels die gelden voor het gebruik van cookies en voor e-mailmarketing.

Praktische hulpmiddelen voor u als webwinkelier

Om u op weg te helpen hebben wij alle belangrijke regels voor u op een rij gezet. Met behulp van onze checklist kunt u nagaan of uw webwinkel voldoet aan de belangrijkste regels.

1. Alle belangrijke regels op een rij

Wij hebben de belangrijkste regels waar u zich als webwinkelier aan moet houden op een rij gezet. U vindt hier uitleg over deze regels. En wij geven u tips hoe u aan deze regels kunt voldoen. Ook geven we voorbeelden van veel voorkomende situaties die ACM in ieder geval niet goed vindt.

Regels voor cookies en e-mailmarketing

Regels over de informatie die u op uw website moet vermelden

Regels over de algemene voorwaarden en het gebruik van keurmerken

Regels over het bestelproces

Regels voor het afhandelen van bestellingen

Overige regels

Naast de regels op deze website gelden er ook andere regels. Bijvoorbeeld regels over privacy en auteursrechten. ACM houdt geen toezicht op deze regels. Op de website Ondernemersplein.nl geeft Antwoord voor Bedrijven u een overzicht van alle zaken waaraan u moet denken.

2. Een checklist voor webwinkeliers

Met de checklist kunt u snel nagaan of uw webwinkel in grote lijnen aan de eisen voldoet. Maar om zeker te zijn dat u niks over het hoofd ziet kunt u het beste alle informatie op onze website lezen.

Let op: voor het verkopen van specifieke producten of diensten kunnen andere of extra regels gelden. Bijvoorbeeld voor de verkoop van reizen en vliegtickets.

Consumentenregels per 13 juni 2014

Sinds 13 juni 2014 zijn de regels veranderd. Die regels zijn verwerkt in de uitleg op deze pagina. Wilt u weten wat er is veranderd? Kijk dan naar het overzicht met de belangrijkste veranderingen.

Nog vragen?

De informatie op onze website biedt tips voor hoe u uw website op een goede manier kunt inrichten. Als u zich hier aan houdt weet u zeker dat u het goed doet. Natuurlijk zijn er ook andere manieren die goed zijn. Hebt u uw website anders ingericht? En wilt weten of u aan de regels voldoet? Neem dan contact op met uw brancheorganisatie of schakel een juridisch adviseur in.

Pagina-opties

 
Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten