Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Strategie Autoriteit Consument & Markt

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft haar strategie gepubliceerd. De strategie maakt duidelijk wie ACM is en waar zij voor staat. ACM ziet toe op de naleving van regels voor consumentenbescherming, mededinging en sectorale regulering.

ACM wil een open, onafhankelijke en professionele toezichthouder zijn, die een scherp oog heeft voor wat er speelt in de maatschappij. Het bevorderen van kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten is daarbij leidend in haar handelen.

ACM hield in de voorbereiding van de strategienota interviews en rondetafelgesprekken met wetenschappers, ondernemers- en consumentenorganisaties. Een concept van de strategie is op de website geplaatst zodat belangstellenden konden reageren. De inzichten die ACM hiermee verkreeg zijn verwerkt in de definitieve tekst. De ingezonden reacties zijn op deze webpagina te lezen.

Naar aanleiding van de Stroomlijningswet die per 1 augustus 2014 is ingegaan, is de strategie op een aantal punten aangepast.

 

Documenten

Strategie Autoriteit Consument & Markt 2019 (PDF - 161.4 KB)
 

Bijlagen

Zienswijze Ziggo op strategie ACM (PDF - 2.49 MB) Zienswijze DNB op strategie ACM (PDF - 77.03 KB) Zienswijze College Bescherming Persoonsgegevens op strategie ACM (PDF - 93.32 KB) Zienswijze Consumentenbond op strategie ACM (PDF - 78.01 KB) Zienswijze Netbeheer Nederland op strategie ACM (PDF - 111.3 KB) Comments American Bar Association on strategy ACM (PDF - 172.72 KB) Cover comments American Bar Association on strategy ACM (PDF - 173.73 KB) Zienswijze VNO NCW en MKB Nederland op strategie ACM (PDF - 92.78 KB) Zienswijze NZa op strategie ACM (PDF - 548.04 KB) Zienswijze NS op strategie ACM (PDF - 387.88 KB) Zienswijze UPC op strategie ACM (PDF - 213.04 KB) Brief bij zienswijze UPC op strategie ACM (PDF - 288.22 KB) Zienswijze Sandd op strategie ACM (PDF - 192.56 KB)