Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Onderzoek naar mogelijkheden van toegang tot kabelnetwerken

Onderzoeksbureau WIK Consult heeft in opdracht van Autoriteit Consument & Markt (ACM) onderzoek gedaan naar de toegangsmogelijkheden tot kabelnetwerken.

ACM gebruikt de uitkomsten bij haar ontwerpbesluit ontbundelde toegang. In dit besluit verplicht ACM KPN toegang tot zijn koper- en glasvezelnetwerk te bieden aan andere telecomaanbieders. 

Uit het onderzoek van WIK blijkt dat toegang tot kabelnetwerken over het algemeen minder mogelijkheden aan afnemers biedt dan ontbundelde toegang, zoals die op het koper- of glasvezelnetwerk van KPN mogelijk is. Mede op basis van dit onderzoek concludeert ACM dat kabeltoegang niet tot de relevante markt voor ontbundelde toegang behoort.


WIK heeft al eerder onderzoek gedaan naar toegang tot kabelnetwerken. Op verzoek van ACM heeft WIK nu aanvullende vragen beantwoord over virtuele toegangsmogelijkheden (VULA) tot kabelnetwerken. Daarnaast heeft ACM het onderzoeksbureau gevraagd de mogelijkheid van het delen van spectrum op kabelnetwerken te onderzoeken.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak