Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Verzoek te reageren op aanpassingen marktanalyse Ontbundelde toegang

Op 31 oktober 2014 heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) het ontwerp marktanalysebesluit Ontbundelde toegang gepubliceerd. Marktpartijen konden daar 6 weken lang op reageren bij ACM. Naar aanleiding van deze reacties van marktpartijen wil ACM sommige verplichtingen voor KPN wijzigen. ACM vraagt marktpartijen om uiterlijk 6 februari 2015 te reageren op dit voornemen.

Wat wil ACM aanpassen?

De belangrijkste wijziging die ACM op basis van de zienswijzen voorstelt, is een aanpassing van de verplichting aan KPN tot het leveren van virtuele toegang (VULA). KPN onderhandelt op dit moment met andere telecombedrijven over deze vorm van toegang tot het netwerk van KPN.

Als KPN met deze andere telecombedrijven een overeenkomst bereikt, dan stelt ACM voor om deze vorm van toegang niet meer te beoordelen. KPN kan dan sneller investeren om het kopernetwerk te verbeteren. De andere telecombedrijven weten dan bovendien eerder waar ze aan toe zijn. ACM vraagt marktpartijen hierop te reageren.

Ook wil ACM van marktpartijen weten welk systeem van tarieven zij het meest geschikt vinden voor deze vorm van virtuele toegang (VULA).

Tot slot vraagt ACM aan marktpartijen om te reageren op KPN’s reactie op een onderdeel van het verbod op marge-uitholling. Marge-uitholling betekent dat KPN geen prijzen in de markt mag zetten waartegen andere telecomaanbieders niet kunnen concurreren. De manier die ACM nu voorstelt geldt volgens KPN onbedoeld ook voor triple play aanbiedingen aan consumenten.

Hoe kunt u reageren?

Marktpartijen kunnen uiterlijk 6 februari 2015 per e-mail reageren via breedband-MA@acm.nl. Reacties van marktpartijen worden meegenomen bij het vaststellen van het definitieve besluit.

 

Documenten

Verzoek te reageren op aanpassingen marktanalyse Ontbundelde toegang (PDF - 121.47 KB)
 

Meer in deze zaak

 

Zie ook