Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Opties voor wholesaletoegang tot kabeltelevisienetwerken met de focus op VULA

WIK Consult heeft voor ACM een analyse uitgevoerd van de mogelijkheden voor toegang op kabelnetwerken. De uitkomsten zijn weergegeven in de presentatie: “Options of wholesale access to Cable-TV networks with focus on VULA”.

De nadruk ligt op een eventuele mogelijkheid van virtuele toegang (VULA). Het uitgangspunt zijn de criteria die door de Europese Commissie zijn vastgesteld in de toelichting bij de herziene Aanbeveling Relevante Markten. Uit het onderzoek blijkt dat er op verschillende niveaus in het kabelnetwerk vormen van toegang mogelijk zijn. Echter, op het kabelnetwerk is toegang die vergelijkbaar is met de ontbundelde toegang op het kopernetwerk, mede door de DOCSIS-technologie, technisch niet mogelijk of zeer complex en kostbaar. Dat geldt vooral als afnemers van toegang meer willen differentiëren en gegarandeerde verbindingen aan hun klanten willen aanbieden.

ACM heeft mede op basis van deze analyse geconcludeerd dat kabeltoegang niet tot de relevante markt voor ontbundelde toegang behoort.

 

Documenten

Opties voor wholesaletoegang tot kabeltelevisienetwerken met de focus op VULA (PDF - 1.69 MB)
 

Meer in deze zaak