Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Europese telecomtoezichthouders steunen concept marktanalyse ACM

BEREC, het samenwerkingsverband van Europese telecomtoezichthouders, is het niet eens met de twijfels van de Europese Commissie over de marktanalyse Ontbundelde Toegang van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). In het ontwerpbesluit verplicht ACM aan KPN om concurrenten toegang tot zijn netwerk te blijven bieden, waardoor er meer concurrentie blijft op de markten voor internettoegang, vaste telefonie en zakelijke netwerkdiensten.

Eind april is de Europese Commissie een zogenoemde tweede fase gestart en heeft zij ernstige twijfels geuit over de analyse van ACM, met name over de manier waarop ACM de concurrentie van kabel analyseert. BEREC vindt de zorgen van de Commissie ongegrond en adviseert de Commissie om haar twijfels in te trekken. De Commissie is verplicht het BEREC standpunt nadrukkelijk mee te nemen in haar overwegingen. ACM blijft overigens in gesprek met de Commissie over het gevolg.

Meer informatie

 

Documenten

Europese telecomtoezichthouders steunen concept marktanalyse ACM (PDF - 396.09 KB)
 

Meer in deze zaak