Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Econoom Jeroen

Portret Jeroen Algera

‘Ik zocht verbreding en dat is gelukt’

Jeroen:

  • Is econoom, werkt als senior medewerker Toezicht bij Mededinging
  • Studeerde algemene economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam
  • Werkte 12 jaar bij een internationaal economisch adviesbureau in het mededingingsrecht
  • Stapte in 2019 over naar de ACM

Jeroen woont in Leidschendam en fietst als het kan graag naar kantoor. Hij leest veel, voornamelijk over geschiedenis. Is vader van twee jonge kinderen en lekker druk met hen, onder meer langs de lijn van het sportveld. Hij houdt van koken en een goed glas wijn.

Jeroen werkte twaalf jaar als mededingingseconoom en deed toen vooral empirisch onderzoek in mededingingszaken. Interessant, maar hij wilde zijn blik graag verbreden.

“De ACM leek me de juiste plek om die verbreding te vinden en dat is gebleken. Bij de ACM houden economen (net als de juristen) zich bezig met alle aspecten van een mededingingszaak - de economische én de juridische.”

Afwisseling genoeg!

“Ik werk bij Mededinging en houd me voornamelijk bezig met fusiecontrole. Het leuke is dat je altijd aan meerdere zaken tegelijk werkt en dat je allerlei verschillende sectoren ziet: de ene keer de industrie, dan weer de media of de retail. Per zaak werk je bovendien in een ander team. Die afwisseling brengt een leuke dynamiek met zich mee.”

Complexe afwegingen maken

“Het werk van toezichthouder is een stuk veelomvattender dan ik had gedacht. In de private praktijk heb je meestal te maken met de belangen van één cliënt, als toezichthouder met de belangen van allerlei verschillende partijen, elk gekleurd door hun eigen perspectief. Dus moet je vaak complexe afwegingen maken. Mijn werkervaring in de private sector komt goed van pas: ik kan me inleven in de overwegingen van bedrijven en begrijp hoe zij kijken naar mededingingsvraagstukken.”

Werk met maatschappelijke betekenis

“De ACM is een niet al te grote, platte, open en informele organisatie, dat past goed bij me. En er werken mensen met enorm veel expertise op het gebied van mededingingsrecht, die ook graag hun kennis delen. Als je als algemeen econoom werk wilt waar je de diepte in kunt, en dat maatschappelijke betekenis heeft, dan is de ACM een hele goede plek.”

“Wat mijn werk extra leuk maakt? Intensief samenwerken in een team, tot een goed resultaat komen en dan samen stoom afblazen. En onderwijs geven. Dat doe ik af en toe intern, in het kader van bepaalde kennismodules. Sowieso is er hier heel veel aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers, nog iets wat ik zeer kan waarderen.”

Jeroen op LinkedIn (deze link opent in een nieuw tabblad)