Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Econoom Benoît

Portret Benoît Coumans

‘Vrienden snappen niet precies wat ik doe, maar als ik het uitleg, vinden ze het altijd tof’

Benoît:

  • Is econoom, werkt als medewerker Toezicht bij Mededinging
  • Begon op zijn 17e aan een bachelor Economie in Rotterdam
  • Was actief in zijn studentenvereniging
  • Gaf als bijbaan bijles en examentraining in bètavakken en werkte bij een databedrijf
  • Deed een master Strategy Economics in Rotterdam
  • Werkt sinds september 2021 bij de ACM

Benoît deed aan topsport toen hij jonger was: hij tafeltenniste op het hoogste nationale niveau en speelde 6 à 7 keer per week. Hij tenniste ook op landelijk niveau. Nog steeds sport hij heel veel, en als hij niet in de sportschool is kijkt hij sport. Hij doet graag nog meer economische kennis op door zelf onderwerpen te bestuderen waar hij minder in thuis is, zoals macro-economie.

De consultancy in? Net afgestudeerd econoom Benoît twijfelde of dat zijn wereld zou zijn. Van de vacature voor junior econoom bij de ACM werd hij een stuk enthousiaster.

“Ik was heel jong toen ik van Limburg naar Rotterdam ging om te studeren en nog steeds heel jong toen ik afstudeerde. Ik wilde mijn werkleven goed beginnen, op een plek waar ik veel zou kunnen leren, inhoudelijk en als persoon.”

Wegwijs worden

“Ik reageerde op een vacature voor junior econoom en kreeg een plek bij Mededinging. De eerste weken heb ik een en al kennismakingsgesprekken gevoerd met collega’s, wat erg hielp om de organisatie te leren kennen. Ook aan mijn buddy heb ik veel bij het wegwijs worden, hij is een jonge collega en een paar jaar geleden afgestudeerd.”

Volle bak aan de slag

“Vrij snel ging ik al meewerken aan verschillende zaken, ik kon volle bak aan de slag! Bij Mededinging werk je voor bijna alle sectoren, voor elke zaak moet je je een nieuwe branche eigen maken. Ik werk mee aan zaken die gaan over fusies en overnames en aan kartelvormingszaken, en ook dat zijn twee verschillende domeinen. Dat betekent nog meer diversiteit: een uitdaging en tegelijkertijd hetgeen dat het werk extra leuk maakt.”

“Ik heb in korte tijd al zóveel geleerd van mijn collega’s, ieder met hun eigen specialisme. We hebben de mogelijkheid om bijvoorbeeld economen, juristen, data analisten en gedragswetenschappers in te zetten. Het is heel interessant hoe iedereen vanuit zijn expertise bijdraagt aan een zaak en hoe alles bij elkaar komt. Naast al het inhoudelijke, leer ik ook gewoon wat fulltime werken inhoudt, samenwerken met collega’s, hoe het werkt in een organisatie, en bij wie je waarvoor moet zijn.”

In het nieuws

“Vrienden snappen niet altijd precies wat ik doe, ‘mededinging’ is ook best een abstract begrip. Maar als ik het uitleg, vinden ze het altijd tof en interessant! Het hielp ook dat de eerste zaak waaraan ik werkte in het nieuws kwam. Dat maakt het dan toch echter. En het toont aan dat ons werk relevant is.”

Benoît op LinkedIn (deze link opent in een nieuw tabblad)