Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Projectondersteuner Patricia

“Bij complexe projecten overzicht zien te houden is een belangrijke rol. Ik krijg energie van het plannen en organiseren voor anderen.”

Patricia Zuiderwijk werkt sinds 2015 als projectondersteuner bij de ACM en regelt veel praktische zaken voor de projectleiders. Patricia: “Bij complexe projecten overzicht zien te houden is een belangrijke rol. Ik zeg weleens dat ik het externe geheugen van de projectleiders ben.”

Voortgang van projecten bewaken

De werkzaamheden van projectondersteuning verschillen per directie. Voor projecten op het gebied van energie bereidt Patricia vergaderingen voor, verzamelt input, stemt onderwerpen voor de agenda af, en bewaakt de voortgang van projecten. Ook houdt ze actielijsten bij, maakt vervolgafspraken en plant overleggen. Ze signaleert het als dingen niet op tijd zijn, zaken veranderen of als ze niet goed geregeld zijn en zorgt dat ze opgelost worden. Daarnaast organiseert ze masterclasses en geeft collega’s trainingen over het zaaksysteem waar de ACM mee werkt.

Accuraat werken

Patricia: “Veel van mijn werk is niet zichtbaar als product, maar ik zorg ervoor dat het team loopt als een geoliede machine. Voor deze baan moet je accuraat werken en goed kunnen plannen en organiseren. Soms werken er aan een project wel zestig mensen mee. Daarvoor de praktische dingen regelen kost veel tijd, zeker in een organisatie met complexe zaken zoals de ACM heeft. Door wat ik doe kunnen de andere teamleden efficiënter werken. Daar krijg ik veel energie van.”