Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete voormalig Van Bon (nu H&S Coldstores) voor kartelafspraken vrieshuizen omgeving Betuwe

Van Bon Coldstores Beneden-Leeuwen (nu H&S Coldstores) heeft kartelafspraken gemaakt met onderdelen van de onderneming Kloosbeheer. H&S Coldstores krijgt een boete van 694.000 euro. Dat heeft ACM op 22 december 2015 besloten.

Kartelafspraken

De  twee ondernemingen zijn actief  op de markt voor de opslag en verwerking van vruchtensappen en vruchtensapconcentraten. ACM heeft vastgesteld dat Van Bon Coldstores Beneden-Leeuwen (nu H&S Coldstores) en Kloosbeheer kartelafspraken hebben gemaakt. Ze wisselden concurrentiegevoelige informatie uit. Dit deden ze tussen juli 2006 tot en met november 2009.

Uitwisselen van gevoelige informatie

Beide ondernemingen onderzochten sinds december 2005 of ze konden fuseren of intensief samenwerken. Er werden echter tegelijkertijd ook vergaande afspraken gemaakt over bestaande klanten, tarieven en capaciteit. De fusiebesprekingen hebben meer dan vier jaar geduurd en uiteindelijk tot niets geleid.

Overtreding ACM vindt dat de twee bedrijven een zware overtreding hebben begaan.

 

Documenten

Boete voormalig Van Bon (nu H&S Coldstores) voor kartelafspraken vrieshuizen omgeving Betuwe (PDF - 790.4 KB)