Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete Eimskip koel- en vrieshuizen Vlissingen kartelafspraken

Een onderdeel van de onderneming Eimskip heeft kartelafspraken gemaakt met een onderdeel van de onderneming Kloosbeheer. Eimskip krijgt een boete van 450.000 euro. Een feitelijk leidinggevende krijgt een persoonlijke boete. Dat heeft ACM op 22 december 2015 besloten.

De twee ondernemingen zijn actief op de markt voor opslag en verwerking van vruchtensappen en vruchtensapconcentraten in Vlissingen.

Kartel

Kloosterboer Vlissingen (een dochterbedrijf van Kloosbeheer) en Daalimpex (destijds een dochterbedrijf van Eimskip) hebben het kartelverbod overtreden.

Uitwisselen concurrentiegevoelige informatie

Zij hebben onder meer concurrentiegevoelige informatie over  klanten en offertes uitgewisseld. Ook stemden ze de tarieven af die aan klanten zouden worden berekend. Ook wisselden ze de voorgenomen jaarlijkse prijsverhogingen uit. De overtreding vond plaats tussen november 2006 tot en met december 2009.

Overtreding

ACM vindt dat de ondernemingen een zeer zware overtreding hebben begaan.

 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak