Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Rechter vernietigt kartelboete aan Samskip

De rechtbank Rotterdam heeft op 12 april 2018 uitspraak gedaan in het beroep van Samskip tegen de boete van 901.000 euro die de ACM heeft opgelegd. De ACM heeft de boete opgelegd vanwege een inbreuk op het kartelverbod bij de opslag van vis in de regio IJmuiden door een voormalige dochtermaatschappij van Samskip. Deze dochtermaatschappij en een andere kartellist die de overtreding heeft erkend wisselden concurrentiegevoelige informatie zoals prijs en capaciteit met elkaar uit. De ACM heeft de overtreding mede toegerekend aan Samskip.

De rechter oordeelt dat het doel van het onderzoek van de ACM naar de opslag van vis in vrieshuizen te laat aan de onderneming is medegedeeld. Dat moet binnen vijf jaar na beƫindiging van de overtreding. Volgens de rechter leidt dit ertoe dat de bevoegdheid van de ACM voor het opleggen van een boete, is verjaard. De boete wordt vernietigd.

Tegen deze uitspraak staat hoger beroep open.

Lees de uitspraak van de rechtbank Rotterdam op rechtspraak.nl