Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Marktanalysebesluit ontbundelde toegang 2016 – 2019

KPN moet concurrerende aanbieders de komende drie jaar toegang blijven bieden tot zijn vaste koper- en glasvezelnetwerk.

Waarom moet KPN toegang bieden?

Andere partijen krijgen hierdoor ook de mogelijkheid om telecomdiensten te bieden aan consumenten en bedrijven, waardoor ze de concurrentie met KPN en Ziggo aan kunnen gaan. Consumenten en bedrijven kunnen dan kiezen uit drie of meer aanbieders. Dit zorgt ervoor dat aanbieders scherpe prijzen rekenen, meer innoveren en meer investeren.

Hoe is dit besluit tot stand gekomen?

Aan het besluit is een zorgvuldige procedure voorafgegaan. ACM heeft het besluit geconsulteerd bij marktpartijen. De Europese Commissie was eerder dit jaar nog kritisch over het ontwerpbesluit. Naar aanleiding daarvan heeft ACM het besluit in de zomer aangevuld, onder meer door meer aandacht voor de rol van kabelnetwerken. Eind november ging de Commissie met enkele opmerkingen akkoord met het besluit.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak