Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM biedt aangepast besluit ontbundelde toegang aan bij Europese Commissie

ACM stuurt het ontwerp-marktanalysebesluit ontbundelde toegang ter toetsing naar de Europese Commissie.

Wat is de kern van het ontwerp-marktanalysebesluit?

Op grond van het besluit moet KPN aan concurrenten toegang blijven bieden tot zijn koper- en glasvezelnetwerk. Hierdoor ontstaat meer keuze voor consumenten en bedrijven op het gebied van internettoegang, vaste telefonie en zakelijke netwerkdiensten. Bovendien leidt concurrentie tot lagere prijzen, meer innovatie en betere dienstverlening.

Eerder bedenkingen van de Commissie

In het voorjaar van 2015 had de Europese Commissie bedenkingen bij het oorspronkelijke besluit van ACM. Naar aanleiding van de bedenkingen van de Commissie heeft ACM het ontwerpbesluit ingetrokken en het besluit aangepast en aangevuld.

Wat heeft ACM aangepast?

Zo heeft ACM de analyse van de internetmarkt aangepast. Zonder ingrijpen van ACM is er op die markt sprake van schade voor consumenten in de vorm van hogere prijzen en minder innovatie. Daarnaast heeft ACM aanvullende analyses gemaakt over de rol van kabelnetwerken. ACM bevestigt de conclusie dat KPN op de markt voor ontbundelde toegang een machtspositie heeft.

Wanneer ligt er een definitief marktanalysebesluit?

De Europese Commissie heeft vier weken om op het besluit te reageren. Nadat ACM de reactie van de Commissie heeft ontvangen, publiceert zij haar definitieve marktanalysebesluit voor de markt voor ontbundelde toegang.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak