Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerp marktanalysebesluit ontbundelde toegang koper en glasvezelnetwerk KPN

KPN moet aan haar concurrenten toegang blijven bieden tot haar koper- en glasvezelnetwerk. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in haar ontwerp marktanalysebesluit geconcludeerd. ACM analyseert periodiek de markt om concurrentie op de telecommarkten te bevorderen,

Als concurrerende aanbieders, zoals Tele2, Vodafone en Online, toegang afnemen tot deze netwerken, dan ontstaat er meer concurrentie op de markten voor internettoegang (ook bundels met vaste telefonie en televisie), vaste telefonie en zakelijke netwerkdiensten. Consumenten en bedrijven kunnen hierdoor uit meer aanbieders kiezen dan alleen KPN en UPC/Ziggo. Bovendien leidt deze concurrentie tot lagere prijzen en betere dienstverlening.

Belanghebbenden kunnen tot uiterlijk 12 december 2014 hun reactie geven op het ontwerpbesluit. Met hun reacties bekijkt ACM of er nog iets moet veranderen aan het besluit. Daarna legt ACM het besluit voor aan de Europese Commissie. Is die het eens met het besluit, dan gaat het besluit in het voorjaar van 2015 in.
 

Meer informatie

Over de marktanalyses telecom 2015-2017


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak