Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Zienswijzen op Ontwerp Methodebesluit RNB Elektriciteit 2011-2013

In de Elektriciteitswet 1998 staat dat de NMa kortingen ter bevordering van een doelmatige bedrijfsvoering respectievelijk kwaliteitstermen in een besluit vaststelt voor elk bedrijf in Nederland dat beheerder is van een elektriciteits- en of gasnetwerk. De kortingen en kwaliteitstermen worden toegepast op de inkomsten van een netbeheerder die hij behaalt met een vooraf bepaalde afzet. De wijze waarop de NMa deze kortingen vaststelt is vastgelegd in een besluit. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen netbeheerders die elektriciteit distribueren over netten met een fijnmazig, regionaal karakter (regionale netbeheerders) en de netbeheerder van het landelijk net (TenneT TSO B.V.).
De Raad van Bestuur van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (hierna: de Raad) heeft op 12 maart 2010 het ontwerp-methodebesluit voor de vijfde regulerinsperiode voor regionale netbeheerders elektriciteit gepubliceerd. Op deze pagina vindt u relevante informatie over de vormgeving en voortgang van de besluiten na deze ontwerp-fase.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de inhoud van deze pagina, kunt u contact opnemen met de Energiekamer door een e-mail te sturen.

 

Bijlagen

Meer in deze zaak