Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Consultatie Tariefbesluit hoge kwaliteit wholesalebreedbandtoegang en wholesalehuurlijnen (HKWBT/HL)

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert een ontwerpbesluit met tarieven voor hoge kwaliteit wholesalebreedbandtoegang en wholesalehuurlijnen (HKWBT/HL). In dit tariefbesluit heeft ACM de maximale tarieven vastgesteld die KPN mag rekenen aan concurrerende aanbieders voor toegang tot haar netwerk.

Eerder heeft OPTA het marktanalysebesluit HKWBT/HL vastgesteld. Daarin is KPN verplicht om toegang te leveren. Deze toegang zorgt voor meer concurrentie, omdat andere aanbieders hiermee via het netwerk van KPN diensten kunnen leveren aan zakelijke klanten. In het marktanalysebesluit staat ook de verplichting voor KPN om deze toegang tegen gereguleerde tarieven te bieden. Deze tariefregulering is nodig om te voorkomen dat KPN te hoge tarieven rekent. In het tariefbesluit heeft ACM deze verplichting nader uitgewerkt. Het tariefbesluit wordt nu in ontwerp ter consultatie voorgelegd aan marktpartijen. Zij hebben tot en met 9 augustus 2013 de gelegenheid om te reageren op de voorgestelde regulering.

 

Documenten

Consultatie Tariefbesluit hoge kwaliteit wholesalebreedbandtoegang en wholesalehuurlijnen (HKWBT/HL) (PDF - 1.13 MB)