Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Consultatie Tariefbesluit ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (FttO) 2013

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) publiceert een ontwerpbesluit met tariefplafonds voor ontbundelde toegang tot glasvezelnetwerken op zakelijke locaties (FttO). In dit tariefbesluit heeft ACM de maximale tarieven vastgesteld die KPN mag rekenen aan concurrerende aanbieders voor toegang tot haar netwerk.

Eerder heeft OPTA het marktanalysebesluit FttO vastgesteld. Daarin is KPN verplicht om aanbieders toegang te bieden tot haar glasvezelnetwerk. Deze toegang zorgt voor meer concurrentie, omdat andere aanbieders hiermee via het netwerk van KPN diensten kunnen leveren aan zakelijke klanten. In het marktanalysebesluit staat ook de  verplichting voor KPN om deze toegang tegen gereguleerde tarieven te bieden. Deze tariefregulering is nodig om te voorkomen dat KPN te hoge tarieven rekent. In dit tariefbesluit heeft ACM deze verplichting nader uitgewerkt. Het besluit wordt nu in ontwerp ter consultatie voorgelegd aan marktpartijen. Zij hebben tot en met 9 augustus 2013 de gelegenheid om te reageren op de voorgestelde regulering.

 

Documenten

 

Bijlagen

Zie ook

Meer in deze zaak