Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Notificatie Tariefbesluit hoge kwaliteit wholesale breedbandtoegang en wholesale huurlijnen (HKWBT/HL) 2013

ACM heeft het tariefbesluit hoge kwaliteit wholesale breedbandtoegang en wholesale huurlijnen (HKWBT/HL) aangeboden (genotificeerd) bij de Europese Commissie. Voor dit besluit is eerder een nationale consultatie uitgevoerd.

Hoge kwaliteit wholesale breedbandtoegang en wholesale huurlijnen zijn diensten die KPN levert over haar koper- of glasvezelnetwerk.
Andere partijen kunnen door inkoop van deze diensten bij KPN zelf zakelijke elektronische communicatiediensten leveren en concurreren om de gunst van de zakelijke klanten.

ACM stelt in dit besluit de maximale tarieven vast die KPN aan andere partijen mag rekenen voor HKWBT/HL. Het gaat om een uitvoerend (implementatie) besluit dat is gebaseerd op verplichtingen uit het Marktanalysebesluit HKWBT/HL van 28 december 2012.

De Europese Commissie heeft één maand om op het besluit van ACM te reageren. Daarna kan ACM het definitieve besluit vaststellen waarbij zij zoveel mogelijk rekening moet houden met eventuele opmerkingen van de Europese Commissie.

 

Documenten

Notificatie Tariefbesluit hoge kwaliteit wholesale breedbandtoegang en wholesale huurlijnen (HKWBT/HL) 2013 (PDF - 1.27 MB)