Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Notificatie tariefbesluit ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (FttO) 2013

ACM heeft het tariefbesluit ontbundelde glastoegang (FttO) aangeboden (genotificeerd) bij de Europese Commissie. Voor dit besluit is eerder een nationale consultatie uitgevoerd.

FttO (Fibre to the Office) is glasvezel naar zakelijke locaties. Andere partijen kunnen door inkoop van FttO bij KPN zelf zakelijke elektronische communicatie diensten leveren en concurreren om de gunst van de zakelijke klanten.

ACM stelt in dit besluit de maximale tarieven vast die KPN aan andere partijen mag rekenen voor FttO. Het gaat om een uitvoerend (implementatie) besluit dat is gebaseerd op verplichtingen uit het Marktanalysebesluit FttO van 28 december 2012.

De Europese Commissie heeft één maand om op het besluit van ACM te reageren. Daarna kan ACM het definitieve besluit vaststellen waarbij zij zoveel mogelijk rekening moet houden met eventuele opmerkingen van de Europese Commissie. 

 

Documenten

Notificatie tariefbesluit ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (FttO) 2013 (PDF - 1.03 MB)