Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (ODF-access (FttO)) 2012

Het college publiceert het besluit marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (ODF-access (FttO)). In dit besluit heeft OPTA bepaald dat KPN een machtspositie heeft op de markt voor ODF-access (FttO). Het college legt KPN daarom een aantal verplichtingen op. KPN dient andere partijen toegang te geven tot haar zakelijke glasvezelnetwerk tegen kostengeoriƫnteerde tarieven en non-discriminatoire voorwaarden. Op basis van die toegang wordt de concurrentie op de zakelijke retailmarkten versterkt. Dit besluit treedt op 1 januari 2013 in werking. KPN dient in de eerste maanden van 2013 de verplichtingen te implementeren.

Het ontwerp van dit besluit is in september 2012 aan marktpartijen (consultatie) en in november 2012 aan de Europese Commissie (notificatie) voorgelegd. Het college heeft de zienswijzen van marktpartijen en de opmerkingen van de Europese Commissie bij de totstandkoming van dit besluit betrokken.

 

Documenten

Besluit marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (ODF-access (FttO)) 2012 (PDF - 6.09 MB)