Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Notificatie marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (ODF-access (FttO) 2012

OPTA heeft op 23 november 2012 het ontwerpbesluit marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (ODF-access (FttO)) aangeboden (genotificeerd) bij de Europese Commissie. In dit besluit heeft OPTA bepaald dat KPN een machtspositie heeft op deze markt. KPN dient andere partijen toegang te geven tot haar zakelijke glasvezelnetwerk (ODF-access (FttO)) tegen kostengeoriënteerde tarieven en non-discriminatoire voorwaarden. Op basis van deze verplichtingen wordt de concurrentie op de zakelijke retailmarkten versterkt.

Consultatie
OPTA heeft op 14 september 2012 het ontwerpbesluit marktanalyse ontbundelde toegang tot zakelijke glasvezelnetwerken (ODF-access (FttO)) ter consultatie aan marktpartijen voorgelegd. Op basis van de zienswijzen van partijen heeft het college het besluit op onderdelen aangepast. De Europese Commissie heeft één maand om op het besluit van OPTA te reageren.

 
 

Bijlagen

Dit document is op dit moment niet beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de webmaster.

Dit document is op dit moment niet beschikbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de webmaster.