Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit tariefruimte 2018 voor PostNL

De ACM heeft de tariefruimte voor het basispakket aan postdiensten voor 2018 vastgesteld. Ook heeft de ACM de tariefruimtes voor de jaren 2016 en 2017 opnieuw vastgesteld. Die klopten namelijk niet helemaal door kleine onjuistheden in de systemen van PostNL.

PostNL mag in 2018 de tarieven voor het basispakket aan postdiensten met gemiddeld 7,1% verhogen. Daarbovenop kan nog een verhoging volgen, als PostNL in 2017 de mogelijkheid om de tarieven te verhogen nog niet volledig heeft benut.

De ACM zorgt ervoor dat consumenten en bedrijven niet te veel betalen voor de postbezorging, terwijl PostNL tegelijkertijd rendabel het basispakket aan postdiensten kan leveren.

Voor 2018 doet PostNL binnenkort  een tariefvoorstel. De ACM beoordeelt dat. Later dit jaar wordt dan duidelijk welke prijzen PostNL in 2018 gaat hanteren voor bijvoorbeeld postzegels en frankeermachinepost.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak