Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boetes Cash Converters-pandhuizen voor te hoge rente

ACM beboet 6 pandhuizen van de franchiseketen Cash Converters voor het rekenen van een te hoge rente bij pandbeleningen. De boetes bedragen in totaal EUR 217.500 en zijn opgelegd aan Cash Converters Arnhem B.V., Cash Converters Enschede B.V., Cash Converters Rotterdam-Centrum B.V., CASH CONVERTERS ROTTERDAM-ZUID B.V., Cash Converters Schiedam B.V. en Cash Converters Utrecht B.V.

Consumenten die behoefte hebben aan contant geld kunnen met de pandhuizen een overeenkomst van pandbelening aangaan. De consument verkoopt in dat geval een voorwerp aan het pandhuis tegen contante betaling en onder de voorwaarde dat hij het voorwerp binnen twee maanden mag terugkopen tegen een bepaalde maandrente. Vanaf 1 juli 2015 mag deze maandrente niet hoger zijn dan 4,5%. De 6 pandhuizen rekenden echter doelbewust 9%, ten koste van een grote groep consumenten die een pandbelening is aangegaan. De pandhuizen hebben hiermee in strijd gehandeld met de wet- en regelgeving inzake pandbeleningen.

Vijf van de zes pandhuizen rekenen sinds 1 januari 2016 een rente van 4,5%. Het zesde pandhuis, Cash Converters Enschede, heeft haar bedrijfsactiviteiten sinds 1 januari 2016 gestaakt.

Meer informatie over pandhuizen


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak