Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Wijzigingsopdracht Codevoorstel Balanceringszone Nederland

ACM heeft Netbeheer Nederland opdracht gegeven om het codevoorstel Balanceringszone Nederland te wijzigen. ACM ontving het codevoorstel op 9 september 2015.

Bij de beoordeling heeft ACM geconstateerd dat het voorstel in strijd is met de Gaswet. De strijdigheid komt volgens ACM door het voorstel om het begrip ‘netbeheerder van het landelijk gastransportnet’ te wijzigen in ‘transmissiesysteembeheerder’, en het begrip ‘landelijk gastransportnet’ te wijzigen in ‘gastransportnet van de transmissiesysteembeheerder’. Netbeheer Nederland stelde deze wijziging voor zodat meerdere transmissiesysteembeheerders kunnen functioneren binnen één entry-exitsysteem. De begrippen ‘transmissiesysteem’ en ‘transmissiesysteemnbeheerder’ zijn echter begrippen die niet worden gehanteerd in de Gaswet. Bovendien kan er volgens de Gaswet maar één netbeheerder van het landelijk gastransportnet zijn.

ACM draagt Netbeheer Nederland op om binnen vier weken een gewijzigd voorstel in te dienen waarin de strijdigheid is opgeheven.

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

  • Naar Codes energie wijzigen

Meer in deze zaak