Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Voorstel codewijziging gesloten distributiesystemen (GDS)

Netbeheer Nederland heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor het wijzigen van de voorwaarden gas en elektriciteit. Met het voorstel worden de voorwaarden met betrekking tot ‘particuliere netten’ aangepast aan het nieuwe wettelijke begrippenkader omtrent ‘gesloten distributiesystemen’. Het voorstel bevat wijzigingen van veertien codes.

Welke regels worden gewijzigd?

De voorgestelde wijzigingen hebben betrekking op de regels voor derdentoegang en vrije leverancierskeuze op gesloten distributiesystemen en recreatienetten. Daarnaast brengt het voorstel het begrippenkader in de voorwaarden in lijn met de wettelijke gedefinieerde begrippen.

Wat is de reden van deze codewijziging?

Het voorstel heeft betrekking op de wetswijziging in juli 2012 van de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet inzake de omzetting van “particuliere netten” naar “gesloten distributiesystemen”.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak