Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boetebesluit Goede Doelen Loterijen voor overtreden telemarketingregels

Let op

Dit besluit is op 14 juli 2015 in hoger beroep vernietigd door het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Daarmee is de boete komen te vervallen.

OPTA heeft op 20 december 2012 aan BankGiro Loterij, Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en de overkoepelende Holding Nationale Goede Doelen Loterijen (gezamenlijk: De Goede Doelen Loterijen) boetes opgelegd van in totaal € 845.000 voor het overtreden van de telemarketingregels. OPTA is een onderzoek gestart naar aanleiding van klachten van consumenten bij ConsuWijzer.

Volgens de telemarketingregels moeten bedrijven consumenten die zij bellen tijdens het telefoongesprek vragen of zij in de toekomst nog eens mogen bellen en inschrijving in het Bel-me-niet Register aanbieden. De Goede Doelen Loterijen hebben dit niet gedaan. Daarnaast hebben de Goede Doelen Loterijen ongevraagd consumenten gebeld die ingeschreven staan in het Bel-me-niet Register.

De Goede Doelen Loterijen zijn tegen de boetes in bezwaar gegaan bij OPTA.

 

Documenten

Boetebesluit Goede Doelen Loterijen voor overtreden telemarketingregels (PDF - 739.8 KB)