Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beslissing op bezwaar boetebesluit goede doelen loterijen

Op 22 februari 2011 heeft OPTA aan de BankGiro Loterij, de Nationale Postcode Loterij en de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen boetes opgelegd van in totaal 262.500 euro wegens overtreding van de telemarketingregels. De loterijen hebben ongevraagd abonnees gebeld, terwijl deze abonnees stonden ingeschreven in het Bel-me-niet register. Bovendien werd nagelaten om de consument tijdens wervingstelefoontjes actief te vragen of deze nogmaals gebeld mocht worden en werd deze niet duidelijk genoeg gewezen op de mogelijkheid zich in te schrijven in het Bel-me-niet register.

De loterijen startten een gerechtelijke procedure tegen publicatie van het boetebesluit. Na uitspraak van de rechter, heeft OPTA in juni 2011 alleen de overtredingen kunnen publiceren die betrekking hadden op het niet bieden van het recht van verzet en het niet bieden van de mogelijkheid tot inschrijving in het Bel-me-niet register (160.000 euro).

Tegen het boetebesluit hebben de loterijen bezwaar gemaakt. OPTA heeft het bezwaarschrift van de loterijen behandeld en heeft het bezwaar op 24 augustus 2011 ongegrond verklaard.

 

Documenten

Beslissing op bezwaar boetebesluit goede doelen loterijen (PDF - 403.99 KB)