Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

GTS mag addendum op investeringsplan vaststellen

Gasunie Transport Services B.V. (GTS) heeft op 2 juni 2023 een addendum op haar investeringsplan 2022 bij de Autoriteit Consument & Markt ingediend. De ACM heeft dit getoetst en concludeert dat GTS dit plan mag vaststellen.

Het addendum

De toevoeging bevat verschillende investeringen, voor de aansluiting van LNG-terminals, investeringen om groen gas te faciliteren, vervangingen om methaanuitstoot te verminderen, vervangingen van verouderde systemen en een overname van een leiding van de NAM.

Oordeel ACM

De ACM concludeert dat GTS in redelijkheid tot haar investeringen is gekomen. GTS mag van de ACM dit ontwerpinvesteringsplan dus vaststellen. Daarbij plaatst de ACM in de brief nog wel enkele kanttekeningen.

Addendum 2022

Op 22 juli 2022 heeft GTS ook een addendum op haar investeringsplan ingediend om de aansluiting van de LNG-terminal in de Eemshaven te realiseren. De ACM heeft hier op 9 augustus 2022 richting GTS over gecommuniceerd, maar heeft deze reactie per abuis nog niet gepubliceerd. De ACM concludeerde dat GTS de noodzaak van deze aansluiting voldoende onderbouwde en dus het addendum mocht vaststellen. Voor de volledigheid publiceert de ACM ook het oordeel van de ACM op dat addendum op het GTS investeringsplan.

 

Documenten

Brief addendum GTS 2023 (PDF - 99.73 KB) Brief addendum GTS 2022 (PDF - 94.98 KB)