Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak CBb: ACM mag marktverkenning ICT in zorg van 2021 publiceren

Het CBb heeft op 21 november 2023 bevestigd dat de ACM een marktverkenning uit 2021 over informatiesystemen van ziekenhuizen en digitale gegevensuitwisseling in de zorg mag publiceren. Chipsoft B.V., een aanbieder van ICT systemen in de zorg, had het CBb verzocht om de publicatie tegen te houden. Zij vreesde dat publicatie haar reputatie schaadt.

Het belang van de ACM bij openbaarmaking van deze marktverkenning is gelegen in voorlichting, (nadere) beleidsontwikkeling en transparantie. De ACM mag daarbij de namen van marktpartijen noemen. Dat weegt zwaarder dan het belang van Chipsoft om de marktverkenning niet te publiceren. Het CBb bevestigt dat de marktverkenning geen onjuist of onvolledige beeld geeft. Op vier punten moet de ACM de marktverkenning wel aanvullen met de reactie van Chipsoft.

De ACM publiceerde eerder de samenvatting van de marktverkenning. De ACM zal na de door het CBb voorgeschreven aanpassing, de volledige marktverkenning publiceren.

De uitspraak van het CBb is onherroepelijk.

Lees de uitspraak van het CBb op rechtspraak.nl.