Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluiten op bezwaar (met BAC) in vier zaken van elektronicabedrijven

Consumentenautoriteit laat boetes in stand

Op 24 april 2012 heeft de Consumentenautoriteit beslist op de bezwaren, die door vier elektronicabedrijven waren ingediend. De bezwaren waren gericht tegen boetebesluiten van de Consumentenautoriteit uit 2011, waarbij aan elk van de vier bedrijven een boete van EUR 90.000 was opgelegd. De bedrijven hadden de Wet oneerlijke handelspraktijken overtreden omdat zij consumenten onjuist informeerden over het recht op herstel als een product na de fabrieksgarantie kapot gaat. Het gaat om:

  • De Block’s Technisch Handelsbedrijf B.V.
  • De Harense Smid B.V.
  • Mikro-Electro B.V.
  • Scheer & Foppen Elektro Speciaalzaken B.V.

De elektronicabedrijven stelden in hun bezwaarschriften onder andere dat er onvoldoende bewijs was voor de vastgestelde overtreding en dat de opgelegde boete te hoog was. De Bezwaaradviescommissie van de Consumentenautoriteit, die in dit soort van zaken advies uitbrengt aan de Consumentenautoriteit, vond de bezwaren van de ondernemingen gedeeltelijk gegrond. De Consumentenautoriteit is het daarmee niet eens en heeft de bezwaren van de elektronicabedrijven ongegrond verklaard. De boetes van EUR 90.000 blijven in stand.

Drie elektronicabedrijven hebben tegen de besluiten op bezwaar beroep ingesteld bij de Rechtbank te Rotterdam.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook