Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluiten op bezwaren van vier elektronicabedrijven tegen openbaarmaking van boetebesluiten

Nadat de Consumentenautoriteit in 2011 tegen vier elektronicabedrijven een boete van EUR 90.000 had opgelegd, hebben die bedrijven bezwaar gemaakt tegen het openbaar maken van die boetebesluiten. De boetes werden opgelegd omdat de bedrijven consumenten onjuist informeerden over het recht op herstel als een product na de fabrieksgarantie kapot gaat. Het gaat om:

  • De Block’s Technisch Handelsbedrijf B.V.
  • De Harense Smid B.V.
  • Mikro-Electro B.V.
  • Scheer & Foppen Elektro Speciaalzaken B.V.

De elektronicabedrijven vinden dat openbaarmaking van de boetebesluiten onrechtmatig is omdat volgens hun die boetebesluiten zelf niet door de beugel kunnen. De Consumentenautoriteit is het daarmee niet eens en heeft de bezwaren van de bedrijven tegen openbaarmaking van de boetebesluiten ongegrond verklaard.

Drie elektronicabedrijven hebben tegen de besluiten op bezwaar beroep ingesteld bij de Rechtbank te Rotterdam.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook