Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluiten in zaken Scheer en Foppen, Mikro-Electro, De Block, Harense Smid, BCC en Correct

Op 26 mei 2011 heeft de Consumentenautoriteit boetes opgelegd aan bedrijven die actief zijn in de elektronicabranche. De boetes zijn opgelegd omdat de bedrijven consumenten niet juist of niet volledig informeerden over garantie en conformiteit bij defecte producten.

De boetes zijn elk EUR 90.000,-.

Het gaat om de bedrijven

  • Scheer & Foppen Elektro Speciaalzaken B.V.
  • Mikro-Electro B.V.
  • De Block Technisch Handelsbedrijf B.V.
  • De Harense Smid B.V.
  • BCC Elektro Speciaalzaken B.V.

Eerder is aan Correct B.V. een last onder dwangsom opgelegd tot aanpassing van haar algemene voorwaarden, zodat consumenten beter over garantie en conformiteit worden geïnformeerd. Correct heeft haar voorwaarden aangepast.

Correct heeft geen rechtsmiddelen ingesteld en deze zaak is gesloten. BCC in beroep gegaan en de overige bedrijven hebben bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de Consumentenautoriteit.

De bedrijven – met uitzondering van Correct – hebben de rechtbank Rotterdam verzocht om de openbaarmaking van de besluiten te verbieden. Op 5 oktober 2011 heeft de rechtbank dit verzoek afgewezen en beslist dat de besluiten van de Consumentenautoriteit openbaar gemaakt mogen worden. De uitspraken van de rechtbank zijn gepubliceerd op de website rechtspraak.nl onder de nummers:


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook