Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar (met BAC) in de zaak Greenchoice

Greenchoice heeft bezwaar ingesteld tegen het besluit van 27 mei 2011. Over deze bezwaren heeft de Adviescommissie bezwaarschriften Consumentenautoriteit aan de Consumentenautoriteit advies uitgebracht.

In het besluit op bezwaar volgt de Consumentenautoriteit het advies van de Adviescommissie bezwaarschriften niet voor zover het betreft het bezwaar van Greenchoice dat zij dubbel is beboet. In het besluit op bezwaar wordt ook ingegaan op de overtreding betreffende het onder druk zetten van consumenten om snel een beslissing te nemen over een nieuw energiecontract. Het bezwaar tegen deze overtreding wordt toegewezen en de opgelegde boete wordt verlaagd met EUR 100.000,-.

De overige bezwaren van Greenchoice worden afgewezen.

Greenchoice heeft tegen de beslissing beroep ingesteld bij de rechtbank Rotterdam.


Bijlagen

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook