Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit op bezwaar (met BAC) in de zaak Pretium Telecom B.V.

Bij besluit van december 2008 heeft de Consumentenautoriteit op grond van dat rapport voor vier van die overtredingen drie boetes opgelegd aan Pretium Telecom B.V. van in totaal EUR 87.000.

Daarbij heeft de Consumentenautoriteit aan Pretium Telecom bovendien drie lasten onder dwangsom opgelegd van maximaal EUR 100.000 per dwangsom.

Op 1 september 2009 heeft de Bezwaar Advies Commissie Consumentenautoriteit (hierna: de Adviescommissie) ter zake van het inhoudelijke bezwaar van Pretium Telecom advies uitgebracht aan de Consumentenautoriteit.

Naar aanleiding van dat advies neemt de Consumentenautoriteit de onderhavige beslissing. Bij deze beslissing neemt de Consumentenautoriteit het advies van de Adviescommissie gedeeltelijk over.

Het bezwaar van Pretium Telecom B.V. wordt deels gegrond en deels ongegrond verklaard. Pretium Telecom B.V. heeft tegen dit besluit beroep ingesteld bij de rechtbank Rotterdam.

 

Bijlagen

Download het besluit op bezwaar in de zaak Pretium (PDF - 156.35 KB) Download het advies van de BAC in de zaak Pretium (PDF - 1.99 MB)