Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwikkeling van tarieven en diensten van bundels van internet, televisie en vaste telefonie

Hoe hebben de tarieven  en diensten van de bundels van internet, televisie en vaste telefonie (drie-in-één-bundels) van een groot aantal telecomaanbieders zich ontwikkeld? Telecompaper heeft hier in opdracht van de ACM onderzoek naar gedaan. Het onderzoek heeft betrekking op de periode begin 2013 tot half 2017.

Enkele uitkomsten

De internetsnelheden en het aantal HD-kanalen zijn flink gestegen. De abonnementstarieven zijn licht gestegen of zelfs iets gedaald.

De ACM gebruikt het onderzoek voor de marktanalyse ontbundelde toegang. In die analyse onderzoekt de ACM of er speciale regels nodig zijn om te zorgen voor voldoende concurrentie op de telecommarkt. De ACM verwacht in het najaar te komen met een ontwerpbesluit van deze marktanalyse.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak