Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Afwijzing handhavingsverzoek Prosilic over Klic-Viewer Kadaster

Het Kadaster biedt de applicatie Klic-viewer gratis aan. De ACM stelt vast dat dit mag volgens de Wet Markt en Overheid.

Klacht

Prosilic heeft een klacht ingediend bij de ACM. Prosilic vindt dat het Kadaster de Wet Markt en Overheid overtreedt, omdat het Kadaster de Klic-viewer gratis aanbiedt. Prosilic ontwikkelt zelf een vergelijkbare applicatie.

De ACM heeft na onderzoek vastgesteld dat de Wet Markt en Overheid niet van toepassing is. Het Kadaster mag daarom de Klic-viewer gratis aanbieden. De ACM heeft het handhavingsverzoek van Prosilic dan ook afgewezen.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak