Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Toezeggingen mobiele operator KPN niet verlengd

De ACM verlengt de toezeggingen van KPN, Vodafone en T-Mobile niet. De ACM blijft letten op uitlatingen van deze ondernemingen in het publieke domein die de consument kunnen schaden.

Op 7 januari 2014 heeft de ACM voor drie jaar lang toezeggingen van de drie telecombedrijven bindend verklaard. Zij hebben onder meer  toegezegd geen uitlatingen te doen over voorgenomen commercieel beleid waarover binnen de onderneming nog geen definitief besluit is genomen.

De ACM heeft de afgelopen drie jaar geen uitlatingen van deze ondernemingen gezien die in strijd zijn met de toezeggingen.

ACM blijft letten op aankondigingen

De ACM ziet wel dat ook in de huidige telecommunicatiemarkt mededingingsrisico’s bestaan in het aankondigen van voorgenomen commercieel beleid. De ACM blijft daarom  letten  op dit soort aankondigingen en kan eventueel een onderzoek starten. De ACM vertrouwt erop dat KPN, Vodafone en T-Mobile vooraf zorgvuldig hun uitlatingen in het publieke domein bekijken en verwacht  daarom in de toekomst geen uitlatingen die de consument kunnen schaden.

 

Documenten

Toezeggingen mobiele operator KPN niet verlengd (PDF - 71.62 KB)