Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Boete eigenares Kiesdejuistesportbh voor overtreden regels annuleren aankoop

ACM heeft Kiesdejuistesportbh en vier andere webwinkels in de modebranche beboet voor in totaal EUR 590.000 beboet omdat zij op hun websites consumenten onvoldoende informeerden over hun rechten wanneer zij binnen de bedenktijd van hun aankoop willen afzien. De beboete webwinkels zijn:

Coolcat, Bever, Shoebaloo, voormalig eigenares van Hipvoordeheb en eigenares van Kiesdejuistesportbh (nu: bhsupport.nl). Coolcat en Bever hebben tevens de verzendkosten niet of niet op tijd terugbetaald.

Webwinkels moeten consumenten op hun website duidelijk informeren over de wettelijke regels rondom de annulering van hun aankoop. Deze informatie moet staan op een goed vindbare plek. De belangrijkste regels waarover consumenten moeten worden geïnformeerd zijn:

  • Consument heeft recht op tijdige terugbetaling van het volledige bedrag, inclusief bezorgkosten
  • Het recht om de aankoop te annuleren mag niet worden beperkt om andere redenen dan de wettelijke
  • Consument heeft na de dag van ontvangst van de bestelling 14 dagen bedenktijd. Vanaf het moment van annulering heeft hij nog 14 dagen om de bestelling terug te sturen. Na het bericht van annulering moet de webwinkel het aankoopbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen terugbetalen;
  • Terugbetalen met een tegoedbon mag alleen als de consument hiermee heeft ingestemd.

Coolcat heeft de klanten die het product hebben teruggestuurd de bezorgkosten terugbetaald en een tegoedbon gegeven. Bever heeft haar klanten de bezorgkosten terugbetaald en ook een tegoedbon gegeven.

Meer informatie

 

Documenten

Boete eigenares Kiesdejuistesportbh voor overtreden regels annuleren aankoop (PDF - 450.68 KB)