Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Uitspraak CBb over boete Nederlandse Energie Maatschappij voor overtreden regels telemarketing

Het CBb heeft in hoger beroep uitspraak gedaan in de zaak over de telemarketingboete die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan de Nederlandse Nederlandse Energie Maatschappij had opgelegd. ACM vindt dat de Nederlandse Energie Maatschappij de wet heeft overtreden door het niet respecteren van het recht van verzet en het niet aanbieden van het recht van verzet bij het uitvoeren van telemarketinggesprekken. Het CBb heeft in het hoger beroep over het niet respecteren van het recht van verzet de boete in stand gehouden en over het niet aanbieden van het recht van verzet de boete vernietigd.

Bij telemarketinggesprekken moet de beller volgens de wet het recht van verzet aanbieden aan de abonnee. Om overtredingen van het niet aanbieden van het recht van verzet te bewijzen moest ACM aantonen dat in de betreffende telemarketinggesprekken gesproken is met de abonnee (en niet met een gebruiker zoals een familielid). ACM heeft onvoldoende bewezen dat de Nederlandse Energie Maatschappij in de telemarketinggesprekken heeft gesproken met de abonnee, met als gevolg dat de boete inzake het niet aanbieden van het recht van verzet wordt vernietigd.

Meer informatie over de uitspraak van het CBb voor de telemarketingboete