Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Beslissing op bezwaar boetebesluit NL Energie

Op 5 juli 2010 heeft OPTA aan NL Energie boetes opgelegd van in totaal 395.000,- euro wegens overtreding van verschillende telemarketingregels. NLEnergie bood tijdens telefonische verkoopgesprekken consumenten niet de gelegenheid om verzet aan te tekenen tegen het verdere gebruik van hun klantgegevens voor commerciƫle doelen. Bovendien benaderde NLEnergie ook klanten telefonisch die eerder al hadden aangegeven niet meer gebeld te willen worden. Tegen deze boete heeft NL Energie bezwaar gemaakt. OPTA heeft dit bezwaar op 29 november 2010 ongegrond verklaard.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak