Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Additionele studies en voornemens methodebesluiten regionale netbeheerders elektriciteit en gas 2014-2016

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een aantal studies en voornemens gepubliceerd in het kader van de methodebesluiten 2014-2016 voor de regionale netbeheerders elektriciteit en gas.

  • De studie van Ecorys gaat over de kostenbesparingen als gevolg van de invoering van het verplichte leveranciersmodel.
  • De studie van Redpoint en Kyos gaat over de schatting van de kosten voor de inkoop van netverliezen gas.
  • De tweede studie van Redpoint en Kyos gaat over de verdeling van de kosten voor de inkoop van netverliezen gas over de maanden van het jaar.
Hoe ACM van plan is deze onderzoeken voor de methodebesluiten te gebruiken, staat in de bijbehorende voornemens. Tot slot maakt ACM duidelijk hoe zij omgaat met de behandeling van afgekochte precario in deze besluiten als gevolg van de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven van 27 maart 2013.
 

Bijlagen

Rapport Ecorys over kostenbesparingen leveranciersmodel (PDF - 865.18 kB) Rapport Ecorys over kostenbesparingen leveranciersmodel - voornemens ACM (PDF - 323.74 kB) Rapport Redpoint en Kyos over inkoop netverliezen gas (PDF - 1.02 MB) Rapport Redpoint en Kyos over inkoop netverliezen gas - voornemens ACM (PDF - 306.08 kB) Gevolgen uitspraak CBb inzake x-factor NG3R (PDF - 229.92 kB) Rapport Redpoint en Kyos over maandelijke analyse inkoop netverliezen gas (PDF - 313.48 kB)
 

Meer in deze zaak

 

Zie ook