Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Notificatie Tariefbesluit ontbundelde glastoegang (FttH) 2012

OPTA heeft het Tariefbesluit ontbundelde glastoegang (FttH) aangeboden (genotificeerd) bij de Europese Commissie.

Eind 2011 heeft OPTA het Besluit marktanalyse ontbundelde toegang vastgesteld. Deze toegang zorgt voor meer concurrentie, omdat aanbieders hierdoor telefonie, internet en televisiediensten kunnen bieden aan eindgebruikers of andere dienstverleners.

In het Besluit marktanalyse ontbundelde toegang heeft OPTA aan KPN, en daarmee aan Reggefiber, een aantal verplichtingen opgelegd waaronder tariefregulering. Tariefregulering is noodzakelijk om buitensporig hoge tarieven te voorkomen.

Het aangemelde besluit werkt de tariefregulering voor ontbundelde toegang tot Fiber-to-the-Home (FttH) netwerken verder uit.
De Europese Commissie heeft één maand om op het besluit van OPTA te reageren.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Zie ook

Meer in deze zaak