Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerpbesluit tariefregulering ontbundelde glastoegang (FttH) 2012

OPTA publiceert een ontwerpbesluit over de regulering van tarieven voor ontbundelde toegang tot glasvezelnetwerken (FttH). Eerder heeft OPTA het Besluit marktanalyse ontbundelde toegang vastgesteld. Deze toegang zorgt voor meer concurrentie, omdat aanbieders hierdoor telefonie, internet en televisiediensten kunnen bieden aan eindgebruikers of andere dienstverleners. In het Besluit marktanalyse ontbundelde toegang heeft OPTA aan KPN en daarmee aan Reggefiber een aantal verplichtingen opgelegd waaronder tariefregulering. Tariefregulering is noodzakelijk is om het mededingingsprobleem van buitensporig hoge tarieven te voorkomen.

In dit ontwerpbesluit wordt de tariefverplichting voor wholesale ontbundelde toegang tot Fiber-to-the-Home (FttH) verder uitgewerkt. Na een rendementstoets zijn nieuwe maximumtarieven opgesteld voor maandelijkse tarieven, eenmalige diensten en nieuwe diensten voor de reguleringsperiode vanaf 2012. Het ontwerpbesluit wordt nu ter consultatie voorgelegd aan marktpartijen. Zij hebben tot en met 25 januari 2013 de gelegenheid om te reageren op de voorgestelde regulering.

 

Documenten

Ontwerpbesluit tariefregulering ontbundelde glastoegang (FttH) 2012 (PDF - 511.5 KB)
 

Bijlagen

Brief publicatie ontwerpbesluit tariefregulering ontbundelde glastoegang (PDF - 157.93 KB)