Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ontwerpbesluit marktanalyse ontbundelde toegang op wholesale niveau (ULL)

 

OPTA publiceert een ontwerpbesluit inzake de markt voor ontbundelde toegang tot het aansluitnetwerk op wholesale niveau (unbundled local loop ofwel ULL). KPN wordt aangewezen als partij met aanmerkelijke marktmacht. OPTA legt KPN verplichtingen op voor het leveren van ontbundelde toegang tot het koperen aansluitnetwerk en tot het glazen aansluitnetwerk naar woningen (FttH). OPTA heeft geconcludeerd dat het glazen aansluitnetwerk naar bedrijven (FttO) niet tot dezelfde markt behoort. Het ontwerpbesluit inzake FttO volgt na de zomer.

Andere marktpartijen kunnen door regulering toegang tot het aansluitnetwerk inkopen bij KPN en daarmee onder andere telefonie, internet en televisiediensten verkopen aan eindgebruikers of aan andere dienstverleners.

Het ontwerpbesluit wordt nu ter consultatie voorgelegd aan belanghebbenden. De consultatietermijn loopt tot en met 18 augustus 2011.

 

 

Documenten

Ontwerpbesluit marktanalyse ontbundelde toegang op wholesale niveau (ULL) (PDF - 7.29 MB)