Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Codewijzigingsvoorstel Verzamelbesluit

De Vereniging Nederlandse Energie Data Uitwisseling (NEDU) heeft een voorstel ingediend bij de Autoriteit Consument en Markt voor het wijzigen van de Informatiecode elektriciteit en gas. Het voorstel beoogt (i) de bepalingen over de uitwisseling van de indicatie of een onroerende zaak een verblijfsfunctie (zoals een woning) heeft en de aanduiding in het aansluitingenregister dat er sprake is van een aansluiting op een perceel (complexbepaling) te verwijderen, (ii) het proces voor niet tijdig of onjuist geregistreerde metermutaties bij kleinverbruik te formaliseren, (iii) het proces van aanmaken en laten vervallen van  de aanduiding in het aansluitingenregister van het op een aansluiting van toepassing zijnde nettarief (capaciteitstariefcodete vereenvoudigen, en (iv) de berekening van het standaardjaar te wijzigen.

Dit codevoorstel is onderdeel van de zogenoemde Sectorrelease 2020, een bundeling van wijzigingen die tegelijkertijd wordt doorgevoerd in de Informatiecode elektriciteit en gas.

Waar kan ik de huidige versie van de codes vinden?

Welke stappen doorloopt een codewijzigingsvoorstel voordat ACM een besluit neemt?

 

Documenten

Codewijzigingsvoorstel Verzamelbesluit (PDF - 3.22 MB)