Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Besluit ter notificatie inzake YouCa symmetrische regulering 6.3 lid 1 Tw

YouCa heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) verzocht om toegang tot het kabelnetwerk van VodafoneZiggo in Amsterdam op grond van de artikel 6.3, eerste lid, van de Telecommunicatiewet (Tw).

Volgens dit artikel moet de ACM het zogenoemde eerste punt van samenkomst (EPVS) vaststellen dat het dichtst bij de eindgebruiker ligt.

In dit ontwerpbesluit stelt de ACM vast dat fysiek gezien vanaf de eindgebruiker het dichtstbijzijnde concentratiepunt in het kabelnetwerk van VodafoneZiggo de multitap is. Dit is waar de individuele kabelaansluiting (tussen het aansluitpunt van de eindgebruiker naar de straatkast) in de straatkast op is aangesloten.

Naar verwachting kan YouCa in de praktijk geen toegang tot multitap-locaties afnemen, omdat toegang tot straatkasten in Amsterdam niet economisch efficiënt is voor YouCa.

De ACM oordeelt dat het opleggen van een toegangsverplichting aan VodafoneZiggo niet evenredig is als het voor YouCa niet mogelijk is om toegang af te nemen. De ACM oordeelt daarom dat het opleggen van een toegangsverplichting aan VodafoneZiggo tot de multitap-locaties in Amsterdam niet proportioneel is, en wijst het verzoek wat dat betreft af.

Belanghebbenden hebben hun zienswijze over het ontwerpbesluit tijdens de consultatieperiode naar voren kunnen brengen en de ACM heeft de zienswijzen verwerkt in het besluit op grond van het eerste lid. Het besluit zal bij de Europese Commissie worden genotificeerd.
 

 

Documenten

Notificatiebesluit lid 1 openbare versie (PDF - 670.59 KB)