Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

ACM gaat in hoger beroep tegen de vernietiging van het overnamebesluit Sanoma/Iddink

De rechter heeft op 4 maart 2021 het overnamebesluit van Sanoma met uitgeverij Iddink uit 2020 vernietigd. Daarbij heeft de rechter de Autoriteit Consument & Markt (ACM) opdracht gegeven om het overnamebesluit opnieuw te nemen en op één punt beter te motiveren. Dat gaat de ACM doen.

De ACM heeft daarnaast besloten om  tegen de uitspraak in hoger beroep te gaan bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb), de hoogste rechter in fusiezaken. De ACM is het niet eens met het oordeel van de rechtbank dat sprake is van een motiveringsgebrek in het besluit.

Voorwaarden voor toegang tot leeromgeving Magister Uitgever Sanoma Learning gaat de komende tijd door met het verlenen van toegang voor andere uitgevers tot de elektronische leeromgeving ‘Magister’. Sanoma heeft aangegeven zich te blijven houden aan de voorwaarden die verbonden zijn aan het eerdere besluit, totdat de ACM een nieuw besluit heeft genomen. De rechter heeft namelijk geoordeeld dat de voorwaarden waaronder de ACM toestemming had gegeven aan deze overname goed zijn. Voor uitgevers die nu toegang hebben tot Magister op basis van de voorwaarden van het eerdere besluit, verandert er voorlopig niets, in ieder geval niet totdat het CBb uitspraak heeft gedaan over het nieuwe besluit.